De Medische Daith piercing

De Medische Daith piercing

” Zet jij ook de medische daithpiercing?”

Ik krijg deze vraag regelmatig van mijn klanten in de studio. Mijn reactie is eigenlijk altijd een lieve glimlach, gevolgd door een niet al te diepe zucht. Tijd voor een Blog hierover 🙂

“Medisch”. Medisch, betekent is mijn beleving dat iets wetenschappelijk is bewezen en/of onderbouwd. Ik vind er dan ook wat van dat deze term bij piercings wordt gebruikt, aangezien geen enkele lichamelijke kwaal wetenschappelijk hiermee bewezen opgelost kan worden. Dat er dan ook vandaag de dag bedrijven zijn die hier €90 voor durven te vragen vind ik absurd. Bij deze bedrijven wordt geen enkele garantie gegeven dat de lichamelijke klachten op de lange termijn daadwerkelijk verdwijnen.  Dat deze piercing kan helpen om klachten te verminderen is allesbehalve wetenschappelijk bewezen, maar ” niet bewezen” lijken er toch een hoop mensen wel degelijk veel baat te hebben bij deze Daith piercing.

Hoe zit dat dan precies?

De “medische” daithpiercing wordt in het kraakbeen gezet net boven de gehoorgang. Het lijkt bij deze piercing dan ook net of de piercing daadwerkelijk uit de gehoorgang komt. Zie je dit op foto’s voorbij komen? Dan weet je dat hij de juiste manier is geplaatst. Is de in- en uitgang zichtbaar? Dan zit hij te ver naar voren en zal hij geen enkel effect hebben op eventuele migraine. Het doel van deze piercing is voornamelijk om migraineklachten te verminderen of te verhelpen door op die bepaalde zenuw diep in het oor druk uit te oefenen.

Ik denk dat deze theorie uit de wereld van acupunctuur komt, waarbij er door middel van druk uitoefenen op bepaalde delen in het lichaam klachten verholpen kunnen worden. Acupunctuur is niet medisch, maar valt onder alternatieve geneeswijzen. Ik ben persoonlijk niet bekend in de wereld van acupunctuur, dus of het werkt, niet werkt of werkt door het placebo effect hou ik in het midden. Wat ik wel weet is dat je met acupunctuur vaak meer dan 1 behandeling nodig hebt om klachten te verminderen.

Begrijp me niet verkeerd, de Daith piercing kan zeker helpen, al dan niet tijdelijk, aangezien er na het piercen geen constante herhalende druk op die zenuw wordt uitgeoefend en de kans groot is dan wanneer de piercing genezen is de klachten zouden kunnen terug komen.  Ik vind dat je de piercing vooral mooi moet vinden en als dat jouw migraine verhelpt, vooral op de lange termijn, dan is dit mooi meegenomen. Google het zelf maar eens, dan zie je hoe verdeeld de ervaringen zijn van mensen die deze Daith piercing hebben laten plaatsen. Hieruit kun je helemaal je eigen conclusies trekken en hoef je mijn advies natuurlijk niet op te volgen. Wanneer je deze piercing uitsluitend zet vanwege de migraine, dan kan dit een behoorlijke teleurstelling opleveren en ook nog eens een flink gat in je portemonnee.

Ik plaats deze piercing precies op de plek waar hij hoort te zitten, namelijk bij de zenuwuiteinden aan de kant waar migraine doorgaans begint. Of het gaat helpen is voor een ieder om zelf te ondervinden, dit geeft helaas geen garanties. Ik vraag er echter €35 voor, inclusief sieraad. Geen €90 – €150 met een rits aan onzinnige testen vooraf die vooral de schijn ophouden van het hele ” medische” aspect. De Daith piercing is gewoon een Daithpiercing en daar is helemaal niets medisch aan. Daarnaast moet de Daith piercing op 1 specifieke plek worden gezet en dat is bij iedereen hetzelfde. Meer kraakbeen is er gewoon niet.

Wil je weten of deze piercing wat voor jou is, heb jij last van migraine en vind je het het waard om deze piercing uit te proberen? Vind hem dan vooral mooi en ga niet af of beloften die niet wetenschappelijk zijn bewezen, maar waar je wel een klap geld voor betaald. Eigenlijk zou de term ” medisch” bij piercings helemaal niet gebruikt mogen worden, want “medisch”, dat is het gewoonweg niet.

Dat de Daith wel een hele hoop mensen heeft geholpen is een feit, wanneer je de ervaringen leest van een hoop verschillende mensen. Dus het proberen waard. Placebo of niet, staar je niet blind op wonderen, zorg dat je er gewoon een normaal bedrag voor betaald en laat je niet misleiden door mooie praatjes en loze beloften en voel je vrij om je eigen conclusies te trekken.

De waardering van www.theartofpiercings.nl/shop bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 205 reviews.