Een piercing laten zetten of serviceafspraak kost gemiddeld tussen de €15 en €100 euro. Als je wilt weten hoe deze kosten tot stand komen, dan leg ik dit graag aan je uit.

Een piercing zetten gebeurt door een professional en er komt meer bij kijken dan je in de eerste instantie misschien zal denken. Aan het plaatsen van een piercing worden door de GGD Nederland strenge eisen gesteld, waaraan iedere piercer zich aan moet houden. De eisen zijn zodanig opgesteld dat jij er als klant verzekerd van bent dat de studio schoon is, de sieraden steriel en dat de piercer kennis heeft van de anatomie van het lichaam, zodat jij lang en probleemloos van je nieuwe piercing kan genieten. Wij nemen ons vak dan ook heel serieus.

Het is dus veel meer dan alleen een gaatje prikken. Om te beginnen moet zoals gezegd de werkruimte steriel zijn. Dit houdt in dat er speciale schoonmaakmiddelen worden gebruikt om oppervlaktes mee schoon te maken, dat klemmen en naalden ultrasoon voor je worden gereinigd en gesteriliseerd in een autoclaaf. Sieraden moeten hypo-allergeen zijn en mogen geen nikkel bevatten, om uitstoten en infecties te minimaliseren. Alle materialen die worden gebruikt moeten een Keurmerk hebben en zijn hierom prijzig om aan te schaffen. Denk hierbij aan de handalcohol, desinfectie, gaasjes, wattenstaafjes, handschoenen, klemmen, tangen, naalden, de BHVkoffer, Hepatitis vaccinaties, vergunning, onderhoudscontracten voor de apparaten en natuurlijk de sieraden zelf. Al met al maken we dus achter de schermen behoorlijk wat kosten en zo is de marktconforme prijs ontstaan. Ben je nieuwsgierig geworden naar de studio? Kom dan gerust eens kennis maken en boek gemakkelijk online jouw afspraak in mijn online agenda!

De waardering van www.theartofpiercings.nl/shop bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 207 reviews.