Op zich kan ik daar heel kort en duidelijk over zijn: Ja, een piercing laten zetten doet pijn.

Er zit echter wel een grote “maar” aan vast, want je hebt te maken met verschillende factoren die jouw pijnbeleving verminderen of juist versterken.
Wanneer je hebt besloten dat je een piercing wilt, zal je je vast afvragen hoeveel pijn jouw gekozen plek je zal opleveren. Om je gerust te stellen: Ik gebruik een super scherpe, holle naald die slechts een heel klein stukje weefsel tussen de 1.2mm -1.6mm weg haalt. Op sommige plekjes is dit best een gemeen prikje, maar het duurt maar maximaal 2 seconden en dat gevoel ben je eerlijk gezegd al kwijt voordat je de studio weer verlaat en kan genieten van je nieuwe aanwinst. Om het zo min mogelijk pijn te laten doen gebruik ik voor moeilijk bereikbare plekken, zoals bijvoorbeeld je navel of intieme piercings, een zogenoemde insertion pin met schroefdraad. Ik schroef je piercing op deze pen en kan zo in 1 vloeiende beweging je sieraad via de canule inbrengen. Voor moeilijk bereikbare plekjes in je oor heb ik steriele naalden waar schroefdraad op zit, zodat ik ook hier geen extra handeling hoef uit te voeren om je sieraad te plaatsen.

Nu je weet dat een piercing slechts enkele seconden duurt en je deze ervaring al supersnel vergeet, merk ik wel dat de genezing soms wordt onderschat. Hou er rekening mee dat de meeste piercings wel tot 9 maanden tijd nodig hebben om volledig te genezen en hoe snel of langzaam dit gaat, hangt af van jouw verzorging. Speel je veel met je piercing, slaap je erop, hou je het niet goed schoon of ontkom je er niet aan dat je er per ongeluk steeds tegen aan stoot, dan kan de genezing langer duren. 

Bij de navelpiercing en tongpiercing ervaar je over het algemeen napijn die je niet moet onderschatten. De pijn bij het piercen stelt bij deze 2 niet veel voor, maar de dagen erna kunnen wel intens en vervelend aanvoelen voor minimaal 1 tot 2 weken. Zeker bij je tong is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je tong enorm gaat opzwellen en eten, drinken, praten en slikken zeker de eerste week een enorme uitdaging gaat worden. Je krijgt bij mij een waterijsje mee om te koelen en dit soort ijsjes zullen de eerste 7 dagen onderdeel uitmaken van jouw dieet. Er komt ook vaak een moment dat je denkt waar je aan begonnen bent, maar de dag na deze gedachte zal je merken dat de zwelling en pijn echt al minder wordt 🙂

Een navelpiercing is continue in beweging als je bijvoorbeeld staat, zit of loopt. Je kan dan ook een paar dagen een stekende pijn voelen. Wees heel precies in de verzorging van jouw piercing en verwissel hem pas als hij echt helemaal genezen is. Haal een piercing die wat ontstoken aanvoelt er nooit uit, je ontsteking kan dan in je wondje gaan zitten en erger worden. Meer informatie over de verzorging van je piercing vind je hier.

De waardering van www.theartofpiercings.nl/shop bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 207 reviews.