Downloads

Wanneer je wilt leren piercen zul je merken dat er inhoudelijk online niet heel veel diepgaande kennis te vinden is over hoe je nu de perfecte piercing plaatst. Er wordt veelal ingespeeld op het in de praktijk ervaring opdoen, zonder vooraf kennis te hebben van bijvoorbeeld materialen of anatomie. Voor iedereen die zich wil verdiepen in het mooie vak van het piercen, komen er binnenkort digitale handleidingen online beschikbaar die je kunt downloaden. Deze zullen je helpen, om je op basis van mijn persoonlijke ervaringen, handvaten te geven voor het correct plaatsen van piercings, procedures, benodigde materialen het eventueel opstarten van jouw eigen onderneming en de richtlijnen/vergunning die je nodig hebt van de GGD. Het starten van een onderneming is in iedere branch een vak apart en natuurlijk wordt er niet van je verwacht dat je gelijk voor jezelf gaat beginnen wanneer je hebt leren piercen en dat is helemaal oke. Je kunt je ervaring prima uitbreiden door een paar maanden of misschien wel jaren in een professionele piercing studio aan de slag te gaan en stap voor stap het piercen echt onder de knie te krijgen, met daarvoor op persoon afgestemde begeleiding van meekijken, meehelpen, bestellingen, voorraadbeheer, klantcontact, hygiene-voorschriften en heel veel oefenen voordat je gaat piercen op echte, levende modellen.

Er komt een ruim aanbod van uitgebreide theoretische achtergrond voor diegenen die een stuk technische kennis en achtergrond nodig hebben om zich volop te kunnen ontwikkelen en hoe je bijvoorbeeld om gaat met de verantwoordelijkheid, onzekerheden die je overvallen en misschien wel bibberende handen die je gaat voelen wanneer je voor het eerst daadwerkelijk gaat piercen. En geloof mij, het is een grote verantwoordelijkheid en de lat naar perfectie kan je behoorlijk in de weg gaan zitten wanneer je nog weinig ervaring hebt in dit vakgebied. Helaas wordt de handdoek dan ook vaak in de ring gegooid, terwijl de drive en ambitie wel degelijk aanwezig is en dat is vreselijk zonde, zeker wanneer je juist misschien wat langer een stukje extra begeleiding nodig hebt om dit vak te leren beheersen en eigen te maken.

Wanneer jouw droom is om te leren piercen dan zullen deze handvaten je helpen om meerdere drempels te overwinnen, om te gaan met obstakels, je eigen identiteit te vinden en toe te passen op een manier die voor jou werkt, om zo de ervaring voor de klant en jezelf zo fijn mogelijk te maken. Hou deze website in de gaten voor alle onderdelen die aan bod zullen komen en bereid je rustig voor om professioneel piercer te worden en te blijven.