Soorten piercings

Welke piercing past bij jou?

Hieronder vind je alle informatie over verschillende soorten piercings, piercingssieraden, genezingstijd en gemiddelde pijngraden. Over het algemeen is mijn ervaring dat de pijn van oorpierings over het algemeen niet boven de 6 uitkomt (1-10). Hierop zijn wel een paar uitzonderingen. Houdt er rekening mee dat er bij een piercing altijd door de huid en/of kraakbeen wordt gepierced en dat dat nooit volledig gevoelloos is. Wel gebruik ik handige hulpmiddelen om de piercing zo “lief” mogelijk te plaatsen en jouw ervaring zo comfortabel mogelijk te maken. De studio biedt een discrete en persoonlijke behandeling die heel geschikt is voor mensen met angst, maar toch van een mooie (body) piercing dromen.

Lees meer over dit onderwerp in mijn Blog

Helix

Deze piercing is heel populair en kan onder begeleiding van je wettelijke vertegenwoordiger met legitimatie en ID-bewijs al gezet worden vanaf 12 jaar. Een willekeurige volwassenen kan dus niet mee en kan geen goedkeuring geven. Vanaf 16 jaar mag je zonder ouders de piercing laten zetten. Deze piercing hoort oorspronkelijk bovenin je oor aan de buitenzijde, maar tegenwoordig wordt hij langs het randje van je oor op verschillende plekken gezet. Overweeg vooraf of het handig is om in beide oren tegelijk een helix piercing te laten zetten als je bij het slapen veel op je zij ligt of slaap op een handig piercingkussen.
Sierraad : staafje van 1.2mm dik met een lengte van 10mm.
Pijngraad 1-10: 3
Genezing: 6 – 9 maanden

Forward helix
Forward Helix

Een veel gekozen piercing is de Forward Helix. Deze piercing zit aan de voorkant van je oor, boven je Tragus. Afhankelijk van de grootte van je oor kunnen er 1, 2 of 3 piercings naast elkaar worden geplaatst. De forward helix heeft een lange genezingstijd is erg gevoelig voor afstoten/uitgroeien. Deze piercing kan ik freehand (zonder vervelende klem) voor je plaatsen. Het sieraad maak ik vast aan een speciaal precisie naaldje, zodat er geen extra handeling nodig is om je sieraad te plaatsen.
Sierraad :Licht gebogen staafje van 1.2mm dik met een lengte van 10mm.
Pijngraad 1-10: 5
Genez
ing: 6 – 9 maanden

Rookpiercing
Rook

De rookpiercing wordt gezet in de kleine kraakbeenplooi die direct naast de basis van de forward helix begint, in het bovenste gedeelte van het oor. Het zetten van een rookpiercing is naar mijn mening wat pijnlijker dan andere piercings vanwege de beperkte ruimte in dat gedeelte van het oor. Ik kan deze piercing freehand voor je plaatsen, zonder vervelende klem.
Sierraad : gebogen staafje van 1.2mm dik met een lengte van 10mm.
Pijngraad 1-10: 6
Genezing: 6 – 9 maanden

Daithpiercing
Daith

De daith piercing wordt gezet in het kleine stukje kraakbeen net boven de gehoorgang en sluit direct aan op de basis van de helix. Net als bij de rookpiercing is de ruimte wat beperkt. De laatste tijd is de Daith piercing erg populair. De piercing zou namelijk goed werken tegen migraine omdat deze bepaalde accupunctuur punten in het oor zou stimuleren.
Sierraad : gebogen staafje van 1.2mm dik met een lengte van 10mm.
Pijngraad 1-10: 6
Genezing: 6 – 9 maanden

Anti tragus piercing
Anti- Tragus

De anti-traguspiercing wordt gezet in het kleine, verticale stukje kraakbeen net voor de oorlel. Dit stukje kraakbeen zit tegenover de tragus, vandaar de naam anti-traguspiercing. Soms is de anti-tragus te klein om succesvol te piercen.
Sierraad : gebogen staafje van 1.2mm dik met een lengte van 8mm.
Pijngraad 1-10: 6
Genezing: 6 – 9 maanden

Dubbele tragus piercing    verticale tragus piercing
Verticale of Dubbele Tragus

De verticale tragus is een piercing die steeds populairder wordt. Verwar hem niet met een dubbele tragus, want deze piercing bevindt zich ongeveer een halve centimeter naast je tragus en is eigenlijk een surface piercing die onderhuids 2 kleine balletjes met elkaar verbind. De dubbele tragus zijn 2 afzonderlijke piercings in de tragus. Of deze piercing bij jou mogelijk is hangt af van de grote van jouw tragus en of hier genoeg ruimte voor is.
Sieraad: Licht gebogen staafje van 10mm
Pijngraad: 6
Genezing: 6-9 maanden

Conch piercing
Conch

De inner conch piercing wordt gezet in het diepe, komvormige gedeelte van de binnenste oorschelp. De outer conch piercing bevindt zich in de buitenste oorschelp, het stuk tussen de helix en de binnenste oorschelp in. Dit is vaak het meest vlakke gedeelte van het oor. Meestal kan deze piercing op diverse plekken in de buitenste oorschelp gezet worden. De piercing wordt meestal zo gezet dat het sieraad parallel aan het hoofd rust. als je een bril draagt, neem deze dan mee voor het bepalen van de juiste plek van de piercing.
Sierraad : Recht staafje van 1.2mm dik met een lengte van 12mm.
Pijngraad 1-10: 6
Genezing: 6 – 9 maanden

Orbital piercing    Orbital piercing
Orbital

Informatie volgt..

Industrial piercing
Industrial

De industrial piercing kenmerkt zich door 2  piercings (in het oor) die met elkaar verbonden zijn door middel van 1 lange barbell. De meest bekende versie van de industrial piercing is een diagonale staaf welke twee helix piercings met elkaar verbindt. Er zijn echter verschillende variaties op dit thema te bedenken, waarbij het sieraad zowel horizontaal als verticaal door 2 of meerdere lagen kraakbeen kan gaan.Ik pierce deze piercing in 1 beweging met gelijk het juiste sieraad, zodat je later geen last gaat krijgen van migratie wanneer deze piercing afzonderlijk wordt geplaatst.
Sierraad: Recht staafje van 1.6mm met een lengte van 40mm.
Pijngraad 1-10: 9
Genezing: 9 maanden tot 2 jaar

Industrial Navelpiercing

Informatie volgt..

Navelpiercing
Navelpiercing

Informatie volgt..

Tragus piercing
Tragus

Deze piercing heb ik zelf en behalve de druk die je voelt bij het zetten, vond ik het niet heel pijnlijk. De traguspiercing wordt gezet in het kleine stukje kraakbeen dat zich net voor de gehoorgang bevindt, grenzend aan de zijkant van het gezicht. Ik heb de labret laten zitten na de genezing, omdat met een balletje aan beide kanten mijn oordopjes om muziek te luisteren niet lekker passen. Ik heb nu na de genezing een labret van 6mm geplaatst en heb nooit last van mijn piercing head met bijv. sporten of slapen.
Sierraad : Labret van 1.2mm dik met een lengte van 10mm.
Pijngraad 1-10: 7
Genezing: 6 – 9 maanden

Oorlel
Oorlel

In je oorlel zit geen kraakbeen en hierom vind ik dit de minst gevoelige plek om een piercing in te laten zetten. Over het algemeen wordt er voor deze plek gebruik gemaakt van een studex apparaatje (pistooltje) en het is niet aan een minimale leeftijd verbonden om een gaatje te laten schieten. Je krijgt dan 1 of 2 knopje in je oor die je na de genezingsperiode van 6 tot 8 weken kan verwisselen met een sierraad naar keuze. Wil je je oorlel toch laten piercen, dan gebruik ik een staafje van 1.2mm of groter voor als je later bijvoorbeeld tunnels in je oren wilt. Het 3e oorlelgaatje kun je niet meer laten schieten, vanwege de de risico’s op kraakbeenversplintering. 3e oorlel gaatjes worden bij mij alleen met een naald geplaatst.
Sierraad : Knopje met sluiting. Je piercing is 0.8mm dik.
Pijngraad 1-10: 1
Genezing: 6-8 weken

Monroe / Madonna

Informatie volgt..

Tongweb
Smiley / Frowney / Tongweb

informatie volgt..

Labret
Labret

Informatie volgt..

Eskimo piercing        Ashley piercing
Eskimo / Ashley – Verticale labret

Informatie volgt..

Horizontale labret
Horizontale Labret

Informatie volgt..

Angel Bites / Spider Bites / Dolphin Bites

Informatie volgt..

neuspiercing
Neusvleugel

Informatie volgt..

neusbrug piercing
Neusbrug

Informatie volgt..

Septum
Septum

Informatie volgt..

Venom tongpiercing
Venom Tongpiercing

Informatie volgt..

Tongpiercing verticaal
Tongpiercing verticaal

Informatie volgt..

Snake eyes
Snake- eyes Tongpiercing

De snake-eyespiercing is een piercing waar enorm veel discussie over bestaat en waar veel mensen een duidelijke mening over hebben. Omdat deze piercing zeker niet zonder risico’s is, kun je hem niet bij alle piercing studio’s laten plaatsen. Je tong bestaat uit 2 spieren die afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Hoe dit eruit ziet is goed te zien bij mensen die hun tong hebben laten splijten. Bij deze horizontale piercing in het puntje van je tong verbind je deze 2 spieren met elkaar, wat ervoor kan zorgen dat je serieuze spraakproblemen krijgt of je smaak en/of gevoel in het puntje van je tong verdwijnt. Daarnaast zijn alleen aan de onderkant van je tong aderen goed zichtbaar en zijn de aderen aan de boven- en binnenkant niet te zien. De kans op een bloeding is hierom aanwezig, de ervaring leert wel dat bij voldoende druk de bloeding snel stelpt. Omdat de balletjes van de piercing voor in je mond zitten is de kans op tandbeschadigingen zeer groot..

De snake eyes wordt horizontaal in het puntje van je tong geplaatst.
Sierraad : gebogen staafje van 1.6mm dik met een lengte tussen de 12 en 16mm
Pijngraad 1-10: 8
Genezing: 6-9 weken

Surface piercing
Surface Piercing

Informatie volgt..

Microdermal
Microdermal implantaat

Informatie volgt..

Intieme piercings voor vrouwen

Klik hier voor de verschillende mogelijkheden

Let op: Er opent een nieuwe pagina die een leeftijdscontrole hanteert van 18 jaar en ouder.

Intieme piercings voor mannen

Klik hier voor de verschillende mogelijkheden

Let op: Er opent een nieuwe pagina die een leeftijdscontrole hanteert van 18 jaar en ouder.

Kies hier jouw massief Gouden piercing met super hoge korting voor wanneer je piercing volledig genezen is!