Verdoving bij een nieuwe piercing

Regelmatig krijg ik de vraag of het mogelijk is een piercing te laten plaatsen met een verdoving. In principe geef ik altijd aan dat de behandeling met verdoving echt niet nodig is. Ook niet wanneer je kiest voor een tepelpiercing of een intieme piercing, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Mocht je besluiten om een verdovingszalf te gebruiken, omdat je je echt zorgen maakt over de pijn, dan vind je hieronder meer informatie over het gebruik en het veelgebruikte middel Xylocaine zalf en Emla creme.

Het plaatsen van een piercing wordt over het algemeen alleen als gevoelig ervaren en niet als extreem pijnlijk. Natuurlijk is een pijnervaring voor iedereen wisselend, verschillend per keer en lastig te monitoren. Ook kan een pijnervaring per situatie en moment verschillen. Soms kun je dingen als gevoeliger ervaren.  Bijvoorbeeld als je vooraf erg zenuwachtig of moe bent en ook wanneer je een lagere weerstand  hebt. Bij een lage weerstand raad ik het plaatsen van een piercing niet aan, de genezing kan hierdoor moeizaam verlopen. Het beste kun je wachten tot de weerstand is verbeterd of overleggen met een huisarts of specialist.

Vanzelfsprekend probeer ik je voor het plaatsen van een piercing gerust te stellen in de meeste gevallen is dit voldoende en geven mensen aan dat de behandeling enorm meeviel.

Er zijn echter gevallen dat een behandeling met verdoving een passende  oplossing zou kunnen zijn.
Soms durven mensen het plaatsen van een piercing echt niet aan. Het kan dan zinvol zijn een verdoving toe te passen. Schaam je daar absoluut niet voor.

Wat doet Xylocaine zalf precies?

Xylocaine zalf behoort tot de groep van middelen voor plaatselijke verdoving (lokale anesthetica). Het bevat lidocaïne, een kortwerkend lokaal verdovend middel met een snel intredende werking. Dit middel verlicht pijn door een verdovende werking.

Deze zalf kan dus perfect aangebracht worden voor het plaatsen van een uitwendige piercing.
Het resultaat van de werking is op een intacte huid optimaal na ongeveer 45 tot 60 minuten inwerktijd. De huid kan dan het beste afgeplakt worden zodat de zalf zeer goed kan inwerken. Het is belangrijk dat je dit dus al ruim een uur voorafgaand jouw afspraak zelf (thuis) aanbrengt.

Op slijmvliesgebieden zoals bijvoorbeeld de genitaliën is de inwerktijd een stuk korter omdat de zalf hier erg snel kan inwerken. De inwerktijd op deze plaats is gemiddeld 15 minuten, na deze inwerktijd is de werking optimaal. De huid zal over het algemeen 1 a 2 uur verdoofd zijn, de werking neemt hierbij langzaam af. Het gevoel keert dus weer langzaam terug.

Waar wordt Emla crème voor gebruikt?

Deze crème is zeer effectief tegen vroegtijdig klaarkomen en bij lokale verdoving van de huid, tepels en genitaliën.

De zalf is goed te gebruiken in combinatie met andere medicatie er zijn geen wisselwerkingen bekend. Mocht je toch ergens tegen aan lopen of het iets niet vertrouwen neem contact op met een arts.

De werking van de Emla crème verschilt per toepassing. Voor het verdoven van je huid, tepels of intieme plekken, breng je de crème dun op de te piercen plek aan. Na een half uur tot een uur zal de huid verdoofd zijn.

 

Zorg dat de Emla zalf nooit in de ogen terecht komt. Was altijd direct de handen na gebruik. Mocht de zalf toch in de ogen komen spoel dan direct met water en neem contact op met een arts.

Je kunt ervoor kiezen de zalf met een handschoen aan te brengen. De handen goed wassen na het aanbrengen van de zalf is echter voldoende.

 


De waardering van www.theartofpiercings.nl/shop bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 206 reviews.